عریف ارزیابی و تشخیص
ارزیابی یا assessment ، به روشی گفته میشود که به موجب آن متخصصی، فرد را بر حسب عوامل روانی، جسمانی، و اجتماعی ای که بیشترین تاثیر بر عملکرد وی دارند را ارزیابی میکند. تشخیص و ارزیابی روانشناختی اولین مرحله برای شروع درمان محسوب میشود. در مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی، طی جلسه ی تشخیص و ارزیابی نه تنها توضیحات خود مراجعه کننده مد نظر قرار میگیرد بلکه خود شخص هم توسط روانشناس و متخصص مجرب از جهات مختلف با جدیدترین متدهای علمی و آزمونهای روانشناختی مورد بررسی قرار میگیرد تا بهترین راهکار درمانی به مراجعه کننده ارائه گردد.
روانشناس ارزیاب علاوه بر بررسی نشانه های اختلال، عوامل به وجود آورنده و همچنین شرایطی که موجب تداوم مشکل مراجعه کننده م یشود را مورد توجه قرار میدهد. بسیاری از اختلالات بزرگسالی، ریشه در دوران کودکی، تجارب اولیه حیات، الگوی ارتباطی والدین و شرایط محیطی گذشته دارند که در جلسه ارزیابی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در جلسه ی ارزیابی جامع مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی، احتمال اثرگذاری مشکلات پزشکی، عوامل ژنتیکی و محیطی در کاهش عملکرد و بروز مشکل فعلی هم در نظر گرفته خواهد شد.
عموما بعد از جلسه ی ارزیابی و تشخیص، از آزمونهایی استفاده میشود که به آزمونهای تشخیصی مشهور هستند. آزمونهای متنوعی بر اساس نوع اختلال و موقعیت مورد بررسی، در این مرحله مورد استفاده قرار خواهند گرفت. ما در این بخش به چند مورد از آزمونهای تشخیصی که در مرکز مشاوره و رواشناختی تداویتوسط متخصصان و مشاوران مورد استفاده قرار می گیرند اشاره میکنیم.
ارزیابی تشخیص در کلیک
آزمونهای تشخیصی
· بیش فعالی
· آزمون هوش و حافظه
· اختلالات درخودماندگی
· اختلالات خلقی/ اضطرابی
· اختلالات یادگیری
· اختلالات توجه و تمرکز
· آزمونهای شخصیت
· آزمونهای روابط بین فردی
· آزمونهای استعدادیابی و توانائی
· آزمونهای شغلی
· آزمونهای فرافکن
· و …